• home
 • video
 • pas verschenen

  Brute pech voor Cavendish in Abu Dhabi: Opgave na val in neutrale zone

  Cavendish won zijn eerste rit van het jaar in de Ronde van Dubai.

  De 1e etappe van de Ronde van Abu Dhabi was amper gestart of Mark Cavendish lag er al bij. De Brit viel in de neutrale zone, maar probeerde zijn wagonnetje toch nog aan te haken bij het peloton. Even later moest hij de wedstrijd verlaten.

  De Ronde van Abu Dhabi (WorldTour) gaat vandaag van start met een sprintersetappe. Spek voor de bek van Mark Cavendish (32) zou je denken, maar een val in de neutrale zone dwong hem vroegtijdig op te geven.

  De ex-wereldkampioen viel op dezelfde schouder die hij vorig jaar nog brak in de Tour. Cavendish krabbelde na zijn zijn val vlug weer recht en met behulp van enkele ploegmaats zette hij de achtervolging in op het peloton. Even na de aansluiting stapte hij alsnog in de volgauto.

  De sprinter van Team Dimension Data hoopte zich in Abu Dhabi deels klaar te stomen voor Milaan-San Remo (17 maart), zijn eerste grote afspraak van het seizoen. De Brit ziet die voorbereiding nu grondig verstoord. Hoe verregaand hij zijn plannen zal moeten wijzigen, zal afhangen van de resultaten van de medische check-up. De eerste vaststellingen maakten gewag van een hersenschudding en een whiplash.