• home
 • video
 • pas verschenen

  Te gek voor woorden: Nederland pakt brons zonder de finale te schaatsen

  De Nederlandse vrouwen kunnen het nauwelijks geloven.

  Shorttrack is een sport met knotsgekke scenario's. De Nederlandse vrouwen haalden de grote estafettefinale niet in PyeongChang. Toch schaatsten ze naar olympisch brons.

  Nederland moest in PyeongChang de kleine finale rijden. Schulting, Ter Mors, Van Ruijven en Van Kerkhof zetten alles op alles en wonnen met een wereldrecord (4'03"471). Het zou hen een vijfde plaats opleveren, maar het werd meer.

  Omdat Canada en China in de fout gingen in de A-finale, eindigde Nederland toch nog in de medailles. De Koreaanse vrouwen verlengden hun titel op de 3.000 meter estafette. Het zilver was voor Italië.

  Jorien ter Mors was de koning te rijk. Met brons sluit de Nederlandse haar shorttrackcarrière toch nog af met een olympische medaille. Op de 1.500 meter had Ter Mors naast het podium gegrepen. Vorige week had ze wel goud gepakt op de 1.000 meter langebaanschaatsen .

  Uitslag 3.000 meter estafette
  A-finale1.Zuid-Korea4'07"361
   2.Italië4"15"901
    Chinadiskwalificatie
    Canadadiskwalificatie
  B-finale3.Nederland4'03"471 (WR)
   4.Hongarije4'03"603
   5.Russische atleten4'08"838
   6.Japan4'13"072