• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens kijkt uit naar Omloop: "Profiteren van mijn goede vorm"

  Tim Wellens heeft zin in de Omloop.

  In de Ruta del Sol heeft Tim Wellens (Lotto-Soudal) gisteren indruk gemaakt. "Als ik me in de Omloop goed kan positioneren, dan is er veel mogelijk", zegt Wellens, die volgende week voor het eerst de openingsklassieker rijdt.

  Wellens: "Heb het parcours verkend met De Gendt"

  Tim Wellens die volgend weekend meespeelt voor de zege in de Omloop Het Nieuwsblad. Het lijkt op het eerste gezicht wat vreemd, maar de Ardennen-specialist heeft er wel een doel van gemaakt.

  "Ik ben altijd heel goed in het begin van het seizoen", zegt Wellens. "En dat is ook de reden waarom ik dit seizoen meerijd in de Omloop Het Nieuwsblad. Het zou zonde zijn om daar niet van te profiteren."

  Wellens stond nog nooit aan de start van de Vlaamse openingswedstrijd. "Maar een paar maanden geleden heb ik het parcours verkend met Thomas De Gendt. Het is een mooi parcours. Alles draait om positionering en daar ben ik goed in. Als ik in een goede positie de hellingen kan opdraaien, dan is er veel mogelijk."

  "Tijdrit in Ruta del Sol gaat over grindwegen"

  Maar eerst focust Wellens nog op de Ruta del Sol. "Het was mooi om gisteren te winnen op die steile kasseihelling", glundert de Lotto-Soudal-renner. "Vooral omdat hier mooi volk meerijdt."

  "Ik zal er nu alles aan doen om mijn leidersplaats vast te houden. De slottijdrit vandaag gaat over grindwegen, dat heb ik nog nooit gedaan."

  "De nummers 2 (Landa) en 3 (Fuglsang) in de stand zijn normaal de betere tijdrijders, maar het is geen normale tijdrit. Die Strade Bianche-wegen zouden me vandaag goed moeten liggen."

  Mooie beelden van de slotklim gisteren: