• home
 • video
 • pas verschenen

  18 februari: Sam Maes neemt het op tegen skivedette Marcel Hirscher

  Op het programma: freestyleskiën, alpineskiën en langlaufen.

  0 / 0
  Op de 10e dag van de Olympische Spelen is Sam Maes de enige Belg die op de bühne staat. De 19-jarige skiër neemt in PyeongChang deel aan de reuzenslalom. Voorts volgen wij voor u ook het freestyleskiën, het langlaufen, biatlon en het snelschaatsen.

  Alle Belgische eieren liggen zondag in het mandje van Sam Maes. De 19-jarige alpineskiër treedt aan in de reuzenslalom. Maes ziet zijn eerste Winterspelen vooral als een leerschool. 

  "Ik ben nog maar 19, ik had niet verwacht hier al te staan", vertelde hij deze week. "Dat ik hier nu al ben, motiveert mij enorm om ooit de aansluiting met de wereldtop te kunnen maken."

  Op de reuzenslalom is het vooral ook uitkijken naar de prestatie van Marcel Hirscher. De Oostenrijkse skilegende won eerder deze week op de combiné eindelijk olympisch goud en kan daar zondag een tweede titel aan toevoegen.

  Belgen in actie op 18 februari
  uurBelgsportdisciplineuitslag
  2.15uSam Maesalpineskiën reuzenslalom run 1 38e
  5.45uSam Maes alpineskiën reuzenslalom run 2 32e

  Spectaculaire freestylefinales en Noorse hoop op meer eremetaal

  Naast de reuzenslalom in het alpineskiën is het uitkijken naar de spectaculaire finales in het freestyle skiën: de slopestyle en de aerials bij de mannen. Halsbrekende sprongen en pijnlijke landingen gegarandeerd.

  In de Gangneung Oval staat de explosieve 500 meter bij de vrouwen op het menu. Dat is met voorsprong de afstand waar Nederland de minste kansen heeft op een medaille. De Japanse Kodaira is de grote favoriete. Daarnaast zijn er ook de kwartfinales van de ploegenachtervolging bij de mannen.

  Noorwegen hoopt wellicht op twee gouden medailles morgen: voor het eerst sinds 2002 willen de Noren de langlaufestafette bij de mannen winnen en in het biatlon is Johannes Thingnes Bø samen met de Fransman Martin Fourcade de grootste kanshebber.

  Finales op 18 februari
  uursportdisciplinewinnaarlink
  5.15ufreestyle skiënslopestyle (m)Braatenverslag
  5.45ualpineskiënreuzenslalom (m)Hirscherverslag
  7.15ulanglaufen4x10 km (m)Noorwegenverslag
  12ufreestyle skiënaerials (m)Abramenkoverslag
  12.15ubiatlonmassastart (m)Fourcade verslag
  12.56uschaatsen500 meter (v)Kodairaverslag

  Alles wat je moet weten over de aerials