• home
 • video
 • pas verschenen

  Oud-olympisch kampioene Lassila zwaait af na teleurstellende run

  Lassila verbijt teleurstelling na laatste run.

  Lydia Lassila maakt een einde aan haar carrière. De Australische freestyleskiester veroverde goud op de Winterspelen in Vancouver en stond op het op 2 na hoogste schavotje in Sotsji. In PyeongChang kwam ze niet verder dan de 20e plaats.

  Lydia Lassila (36) nam deel aan vijf Olympische Winterspelen op een rij. Na ereplaatsen in Salt Lake City en Turijn veroverde ze goud in Vancouver en brons in Sotsji. 

  Voor de Winterspelen in PyeongChang had ze al beslist om met pensioen te gaan, wat het uiteindelijke resultaat ook was. Vandaag bevestigde ze dat ook meteen na haar laatste run aan de aanwezige reporters.

  Lassila: "Zal toch een paar uurtjes uithuilen"

  "Ik ga met pensioen en daar kijk ik echt naar uit,", aldus de 36-jarige Australische. "Ik had een fantastische carrière. Het is niet altijd gemakkelijk geweest, maar ik heb genoten van iedere minuut."

  Lassila moest de teleurstelling verbijten na haar laatste wedstrijd, maar ze relativeerde snel: "Het is jammer dat ik de kwalificaties niet overleef en dat ik zo naar huis word gestuurd."

  "Ik zal toch een paar uurtjes moeten uithuilen. Desondanks ben ik toch dankbaar voor wat deze sport mij geleerd heeft en de kansen die het me heeft gegeven. Het belangrijkste is dat ik gezond ben."