• home
 • video
 • pas verschenen

  Alonso hoopt dat Vandoorne wereldkampioen F1 wordt

  Vandoorne en Alonso zijn twee handen op één buik.

  Met Renault als motorleverancier komt McLaren ambitieus aan de start van het nieuwe Formule 1-seizoen. En Fernando Alonso droomt van een glansrol voor zijn ploegmaat Stoffel Vandoorne.

  Het F1-seizoen nadert met rasse schreden. Op 23 februari zal McLaren, de renstal van Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso, zijn nieuwe F1-bolide voorstellen, de MCL33. Drie dagen later staat de eerste wintertest op het programma.

  Alonso kan nog geen details vrijgeven over de bolide van McLaren, maar klinkt toch ambitieus. "We zullen veel competitiever zijn", zegt hij in een interview met de Spaanse sportkrant AS.

  "Maar vorig jaar dachten we dat Red Bull heel sterk zou zijn, maar hun seizoensstart viel tegen. We moeten dus opletten, want dat is een grote klap en een enorme teleurstelling. "

  "Maar ik kan wel zeggen dat de verwachtingen veel hoger liggen dan de voorbije drie jaar. Iedereen is vastberaden om een beetje verder te gaan. Ik zeg het nog eens: ik ga iets winnen dit jaar. Wie wereldkampioen mag worden? Stoffel Vandoorne!"

  Vandoorne traint hard om de verwachtingen in te lossen: