• home
 • video
 • pas verschenen

  Olympiakos-Belgen moeten drie punten afgeven na supportersrellen

  Ook Gillet en Odjidja spelen bij Olympiakos.

  De Griekse Voetbalbond heeft drie punten afgenomen van Olympiakos nadat supporters het veld bestormd hadden. De ploeg van onder anderen Mirallas en Engels moet ook een boete van 90.000 euro betalen, maar Olympiakos zal in beroep gaan.

  Olympiakos werd de afgelopen zeven seizoenen landskampioen in Griekenland, maar dit jaar loopt het niet van een leien dakje. Op 4 februari ging de ploeg de boot in op het veld van AEK Athene na twee late goals: 2-1.

  De supporters waren misnoegd en bestormden na affluiten het veld met vuurpijlen en stokken. Het kwam tot een clash met de politie. De ongeregeldheden kostten de club nu drie punten en Olympiakos moet ook twee thuismatchen afwerken achter gesloten deuren. Daarboven komt een boete van 90.000 euro.

  Na de puntenaftrek is Olympiakos derde in de stand met 7 punten minder dan leider PAOK en 6 minder dan AEK Athene. De club gaat wel in beroep tegen de sanctie.