• home
 • video
 • pas verschenen

  Noorse Lundby pakt olympisch schansspringgoud na prangende finale

  Maren Lundby sprong naar het goud.

  De Noorse Maren Lundby heeft wind, sneeuw en bijtende kou getrotseerd in haar gooi naar de olympische titel in het schansspringen bij de vrouwen. "Echt een onbeschrijfelijk gevoel om over die groene lijn te vliegen en de winst te pakken", zegt Lundby.

  Topfavoriete Maren Lundby had bij haar tweede sprong genoeg aan 110 meter om haar gouden droom waar te maken. "Ik had echt een goed gevoel voor mijn jump", verklaart de 23-jarige Noorse. "Ondanks de zware weersomstandigheden was het kalm op de top, ik was klaar."

  De finale was er eentje vol spanning en met een vleugje dramatiek. Nadat Althaus met haar laatste sprong 3 meter beter gedaan had dan bronzenmedaillewinnares Takanashi, deed Lundby nog net dat tikkeltje beter.

  "Toen ik landde, wist ik dat de zege binnen was. Ik zag het groene licht aanspringen. Ik keek niet naar het scorebord, maar hoorde het door de speaker: "goud"."

  Uitslag schansspringen vrouwen

  1.  Maren Lundby (Nor) 264,6 punten
  2. Katharina Althaus (Ger) 252,6
  3. Sara Takanashi (Jap) 243,8
  4. Irina Avvakoemova (Rus) 230,7
  5. Carina Vogt (Ger) 227,9