• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Almey houdt barst in zijn pols over aan val in halve finale

  Almey kwam gisteren ten val.

  Shorttracker Jens Almey is niet zonder kleerscheuren gekomen uit zijn valpartij in de halve finales van de 1.500 meter. Almey is zes weken buiten strijd met een barst in zijn pols, maar hoeft niet onder het mes.

  Jens Almey kwam gisteren op vijf ronden van het einde in zijn halve finale ten val. Hij raakte met zijn schaats de schaats van de tegenstander voor hem en schoof door tegen de vangmatten. Daarop staakte de 21-jarige olympische debutant de race.

  Almey liet zijn pols gisterenavond onderzoeken en dat bracht een barst in zijn rechterpols aan het licht. Het gewricht werd met gips gespalkt en er zal minstens zes weken gipsimmobilisatie nodig zijn, meldt Team Belgium.

  Een operatie of repatriëring is niet nodig. Wel zal Almey over twee weken na zijn thuiskomst een controlescan moeten ondergaan.