• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  12 februari: pakt Nederland 3e schaatsgoud en wat kan Kim Vanreusel?

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Met skiester Kim Vanreusel en biatleten Rösch en Claude komen drie Belgen maandag in actie in PyeongChang. Daarnaast is het uitkijken naar Mikaela Shiffrin en de koning van de moguls. We zijn ook benieuwd of Nederland zijn derde schaatstitel kan veroveren.

  Met Kim Vanreusel verschijnt maandag de eerste Belgische skiester op de sneeuw van PyeongChang. Vanreusel verschijnt met nummer 51 aan de start van de eerste reeks van de reuzenslalom. De eerste vrouw gaat om 2.15u van start, de tweede reeks start om 5.45u.

  De enige andere Belgen die in actie komen in Zuid-Korea zijn de twee biatleten. In de sprint konden Rösch en Claude zich niet doorzetten en dus beginnen ze met een grote achterstand in de achtervolging. Vanaf 13u Belgische tijd proberen ze die goed te maken.

  Belgen in actie op 12 februari
  uurBelgsportdisciplineuitslag
  2.15uKim Vanreuselalpineskiënreuzenslalom run 1(uitgesteld)
  5.45uKim Vanreuselalpineskiënreuzenslalom run 2(uitgesteld) 
  13uFlorent Claudebiatlon12,5km achtervolging57e
  13uMichael Röschbiatlon12,5km achtervolging23e

  Wat moet je weten over alpineskiën?

  Video player inladen ...

  Nederland droomt van derde schaatsgoud, Shiffrin is eerste keer aan zet

  Maandag worden acht olympische kampioenen gekroond in PyeongChang. Kan Canada zijn leidersplaats in de teamcompetitie van het kunstschaatsen vasthouden en begint het Amerikaanse godenkind Mikaela Shiffrin misschien aan haar gold rush in het alpineskiën.

  In het biatlon staan zowel bij de vrouwen als bij de mannen de achtervolging op het programma. Bij de mannen lieten de favorieten zich verrassen in de sprint, kunnen Fourcade en Bø revanche nemen?

  In Nederland hopen alle schaatsfans op een nieuwe gouden medaille, maar dan zullen Ireen Wüst en Marrit Leenstra moeten afrekenen met Miho Takagi. De Japanse won dit seizoen alle WB-manches 1.500 meter.

  Last but not least probeert Mikaël Kingsbury eindelijk de olympische titel te veroveren op de moguls. De freestyle skiër won zilver in Sotsji en is al meer dan een jaar ongeslagen in de Wereldbeker.

  Finales op 12 februari
  uursportnummerwinnaarlink
  3usnowboardslopestyle (v) Anderson (VS)verslag
  4.20u kunstschaatsen teamcompetitie Canadaverslag 
  5.45u alpineskiënreuzenslalom (v) (uitgesteld) lees meer
  11.10ubiatlon 10km achtervolging (v) Dahlmeier (Dui) verslag
  13u biatlon12,5km achtervolging (m) Fourcade (Fra)verslag
  13.30u schaatsen 1.500 meter (v) Wüst (Ned)verslag
  14.10u freestyle skiënmoguls (m) Kingsbury (Can) verslag
  14.35u schansspringen normale schans (v) Lundby (Noo)verslag
  Video player inladen ...