• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Liam Miller (ex-ManU, ex-Celtic), man die scoorde tegen Anderlecht, overleden

  Miller verdedigde van 2004 tot 2005 de kleuren van United.

  De Ierse oud-international Liam Miller, de man die in 2003 met Celtic scoorde tegen Anderlecht in de Champions League, heeft vrijdag op 36-jarige leeftijd het leven gelaten. De ex-middenvelder van Celtic, Manchester United en Leeds verloor de strijd tegen kanker.

  Miller maakte in november zijn ziekte publiek. Hij onderging een behandeling in de Verenigde Staten, waarna hij terugkeerde naar zijn geboortestad Cork. Daar stierf hij gisteren, vier dagen voor zijn verjaardag.

  Tijdens zijn carrière speelde Miller achtereenvolgens voor Celtic, AGF Aarhus, Manchester United, Leeds United, Sunderland, Queens Park Rangers en Hibernian. Daarna zocht hij de voetballuwte op in Australië, Ierland en Amerika.

  Met Celtic veroverde hij een landstitel in 2004. Dat seizoen kwam hij ook in alle zes de groepswedstrijden van de Champions League in actie, ook tegen Anderlecht: in Brussel werd het 1-0, in Glasgow 3-1 met een doelpunt van Miller. In doel bij Anderlecht stond toen Daniel Zitka. In de verdediging stond Olivier Deschacht naast een jonge Vincent Kompany.

  Hij droeg het shirt van zijn land 21 keer tussen 2004 en 2009.

  Bekijk hier het doelpunt van Miller tegen Anderlecht:

  De oude clubs van Miller gedenken hem: