• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Publiekstrekker Schippers maakt valse start, Berings loopt beste tijd van seizoen

  Berings werd tweede in de finale van de 60m horden.

  Eline Berings heeft op de International Flanders Athletics Meeting (IFAM) in Gent haar beste prestatie van het jaar gelopen op de 60m horden. Dafne Schippers stelde teleur.

  Berings loopt seizoensbeste in reeksen

  Eline Berings liep in de reeksen van de 60 meter horden 8"05, haar snelste tijd van het jaar en de zesde Europese tijd (zie video). In de finale kon ze die prestatie niet verbeteren. Ze werd tweede in 8"12. Eefje Boons won. De Britse Marilyn Nwawulor was derde. 

  Schippers wordt gediskwalificeerd

  Op de 60m sprint werd Dafne Schippers gediskwalificeerd voor een valse start in de finale. De vicewerelkampioene op de 60 meter en tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter outdoor was gretig om haar tijd uit de reeksen (7"17) te verbeteren, maar dat brak haar zuur op. De winst was voor de Nederlandse Naomi Sedney in 7"27.

  Jonathan Sacoor klopte Dylan Borlée op de 400 meter