• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  10 februari: wekker zetten voor Smits en co en oudjes op recordjacht

  10 februari is een belangrijke dag voor Bjørgen, Pechstein en Smits.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Zaterdag 10 februari is de eerste dag vol actie op de Winterspelen. Bij de Belgen is het uitkijken naar de snowboarders en de shorttrackers. De eerste medailles worden uitgereikt. Voor veteranes Marit Bjørgen en Claudia Pechstein kan het een speciale dag worden.

  De eerste Belg die op de Winterspelen in actie zal komen is Sebbe De Buck. Hij is ingedeeld in de eerste kwalificatiereeks van de snowboard slopestyle en die begint om 2u. Om 5u is het de beurt aan Stef Vandeweyer en Seppe Smits.

  Voor Smits moeten deze Spelen toch een beetje een revanche worden voor Sotsji. Vier jaar geleden kwam Smits tot twee keer toe 0,25 punten tekort om de finale van de slopestyle te halen.

  Wanneer de avond valt over PyeongChang binden twee jonge wolven hun schaatsen aan: Jens Almey en Ward Pétré schaatsen om 11u Belgische tijd in de Gangneung Ice Arena de reeksen (en hopelijk halve finales en finale) van de 1.500 meter shorttrack.

  Belgen in actie op 10 februari
  uurBelgsportdiscipline 
  2uSebbe De Bucksnowboardkwalificaties slopestyle (1)12e (out) 
  5.30uSeppe Smitssnowboardkwalificaties slopestyle (2)6e (naar finale) 
  5.30uStef Vandeweyersnowboardkwalificaties slopestyle (2)17e (out) 
  11uWard Pétréshorttrack1.500 meter reeks 1(out)
  11.05uJens Almeyshorttrack1.500 meter reeks 24e (naar halve finales)
  12.25uJens Almeyshorttrack1.500 meter halve finales(out)

  Snowboard slopestyle, wat moet je weten?

  Video player inladen ...

  Veteranes Bjørgen en Pechstein op recordjacht

  Op de eerste volwaardige competitiedag worden meteen vijf gouden medailles uitgereikt. De eerste staat op het spel in de skiatlon voor vrouwen: 7,5 kilometer in de klassieke stijl gevolgd door 7,5 kilometer in de vrije stijl.

  Een van de kanshebbers is Marit Bjørgen (37). De Noorse veterane kan haar 11e olympische medaille behalen en zou daarmee alleen recordhouder worden. Vier jaar geleden was ze de beste op de skiatlon.

  Nog een "oudje" op recordkoers is Claudia Pechstein. De 45-jarige Duitse schaatster gaat op de 3.000 meter op zoek naar haar tiende olympische medaille en haar eerste sinds 2006. Daarvoor zal ze moeten afrekenen met onder meer Martina Sablikova, Ireen Wüst, Ivanie Blondin en Natalia Voronina.

  Verder is het uitkijken of de Nederlander Sjinkie Knegt kan toeslaan op de 1.500 meter shorttrack, welke biatlete het goud verovert op de 7,5 kilometer sprint en of Kamil Stoch zijn favorietenrol waarmaakt op de normale schans. En wat kan de schansspringende opa Noriaki Kasai op zijn achtste Winterspelen?

  Finales op 10 februari
  uursportnummerwinnaarlink
  8.15ulanglaufenskiatlon 2x7,5 km (v)Kalla (Zwe)verslag
  12uschaatsen3.000 meter (v)Achtereekte (Ned)verslag
  12.15ubiatlon7,5 km sprint (v)Dahlmeier (Dui) verslag
  13.28ushorttrack1.500 meter (m)Lim (ZKo)verslag
  14.35uschansspringennormale schans (m)Wellinger (Dui)verslag
  Video player inladen ...