• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sebbe De Buck: "Ik heb absoluut geen last van gebroken pols"

  Sebbe De Buck hoopt op een finaleplaats in Pyeongchang.

  Op de X-Games in Colorado vorige maand heeft Sebbe De Buck zijn pols gebroken. Toch hoopt de snowboarder een topprestatie neer te zetten in Pyeongchang. "Ik heb er nu absoluut geen last van, het gaat echt goed."

  Sebbe De Buck beleefde geen al te prettige aanloop naar de Olympische Winterspelen. Met een stevige brace rond zijn pols is hij naar Pyeongchang vertrokken. 

  "Ongeveer een week geleden ben ik geopereerd. Ik heb er nu absoluut geen last van, pijnstillers neem ik ook niet. Het gaat heel goed", vertelt de 22-jarige snowboarder.

  "Het enige minpunt is dat ik mijn board niet zo makkelijk meer kan vastgrijpen. Dat wordt een beetje puzzelen, zodat ik het met mijn andere hand kan doen en dan komt alles in orde."

  De breuk kwam er na een ongelukkige landing. "Het was echt een stom ongeluk tijdens een landing in de big air. Je zag meteen dat er iets mis was." Toch heeft De Buck nooit gevreesd voor zijn eerste olympische deelname: "Het is maar een pols. Zolang mijn benen, knieën en enkels in orde zijn, kan ik alle tricks doen."

  Vorig jaar werd De Buck vierde op het WK, dat Seppe Smits won. Ook op de Winterspelen start hij met ambities. "Als ik naar de finale zou mogen, zou dat ideaal zijn. En in de finale kan alles."