• home
 • video
 • pas verschenen

  Alonso maakt debuut in endurance race: "Dit jaar graag ook nog Le Mans"

  Fernando Alonso reed 4 "stints", goed voor ongeveer 3 GP's F1.

  Fernando Alonso heeft geen hoge ogen kunnen gooien in de 24 uur van Daytona, maar de Spanjaard heeft wel de smaak te pakken. De ploegmaat van Stoffel Vandoorne bij McLaren zegt dat de kans op deelname aan Le Mans dit jaar 60/40 is.

  Nu het in de Formule 1 wat minder gaat, proeft Fernando Alonso gretig van enkele andere takken van de autosport. Vorig jaar nam hij al deel aan de Indy 500, nu richt hij ook zijn pijlen op het endurance racen.

  Alonso had in de 24 uur van Daytona weliswaar de pech dat zijn auto, een Ligier JS P217, geplaagd werd door ongemakken, maar dat mocht de pret niet drukken. "Het was dolle pret. Ik hou hier een goed gevoel aan over."

  "Hier heb ik veel uit kunnen leren voor als ik aan de start sta van de 24 uur van Le Mans." Alonso, die uiteindelijk 38e werd, acht de kans dat hij aan deze mythische endurance race zal deelnemen in 2018 op 60%.