• home
 • video
 • pas verschenen

  Vande Broek: "Opnieuw bouwen bij de Yellow Tigers"

  Gert Vande Broek blijft aan het roer bij de Yellow Tigers.

  Met Charlotte Leys en Valérie Courtois haken 2 sleutelpionnen af bij de Yellow Tigers, maar bondscoach Gert Vande Broek gelooft in de toekomst van de Belgische volleybalvrouwen. "Ik ben ervan overtuigd dat we nog mooie dingen kunnen laten zien", klinkt het.

  "Respect voor Leys en Courtois"

  "Na de tegenvallende zomer heb ik iedereen gecontacteerd met de vraag hoe ze de toekomst zagen. Charlotte Leys en Valérie Courtois hebben in die gesprekken aangegeven dat ze wilden stoppen met de Yellow Tigers en daar heb ik alle respect voor, net als voor hun carrière bij de nationale ploeg", zegt Gert Vande Broek aan Sporza.

  "Charlotte Leys heeft 11 jaar onafgebroken voor de Yellow Tigers gespeeld, meer dan 200 matchen. Haar directe ambitie is weg, het is een goed moment om te stoppen. Ze moet ook wat doseren qua fysieke belasting en hetzelfde geldt voor Courtois (foto onder)."

  "Dat Lise Van Hecke wil minderen, begrijp ik ook ten volle. Zij heeft altijd lichte knieproblemen en moet ook doseren. Het is dus een gezonde en rationele beslissing."

  "Goeie transfers voor staf"

  In de technische staf verwelkomt Gert Vande Broek met Sarah Smits en Frauke Dirickx twee ex-internationals. "Sarah is misschien de minst bekende van de twee, maar zij is wellicht de speelster met het grootste netwerk binnen het damesvolleybal in België", weet Vande Broek.

  "Zij wordt teammanager. Ze heeft een bijzonder goed contact met de jongeren over de clubs heen. Zij is echt de ideale persoon voor die rol."

  "Frauke Dirickx (foto onder) zal het schaduwteam trainen. Dat zijn de speelsters die achterblijven in België als wij in het buitenland zijn. Frauke is dan weer de speelster met het grootste internationale netwerk. Dit zijn twee heel goeie transfers voor de staf."

  "Opnieuw bouwen"

  "We staan met de Yellow Tigers voor een nieuwe start. Er zijn heel veel jonge speelsters die uiterst geëngageerd zijn om er voluit voor te gaan, maar ik ben ook blij dat speelsters als Heyrman en Aelbrecht nog bereid zijn om de ploeg naar het volgende EK te loodsen", vertelt Vande Broek.

  "De eerste doelstelling is nu dat EK halen en daarna zullen we wel zien. We beginnen opnieuw te bouwen aan een goeie ploeg, net zoals 10 jaar geleden. Met deze groep moeten we ons kunnen kwalificeren voor het EK. Op de World GP zal er een verschil in klasse zijn met landen als Brazilië, Nederland of USA, maar dat is een ideale competitie om heel veel te leren."

  "Of ik over mijn eigen toekomst nagedacht heb? Toen we de ploeg in november samenriepen, had ik nog geen beslissing genomen. Maar ik voelde veel enthousiasme. Samen met de steun vanuit de federatie heeft dat meegespeeld in mijn beslissing. Ik ben ervan overtuigd dat we binnen het juiste kader nog mooie dingen kunnen doen."