• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgian Bullets trekken met Spanky en Maximus naar de Winterspelen

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  De Belgische bobsleeduo's hebben hun sleeën voorgesteld waarmee ze naar de Winterspelen trekken. An Vannieuwenhuyse en Sophie Vercruyssen bemannen Spanky, Elfje Willemsen en Sara Aerts kiezen voor Maximus.

  Hanna Mariën nam in 2014 met Elfje Willemsen deel aan de Winterspelen in Sotsji. Ze werden daar zesde met de slee Spanky. Die zal in Pyeongchang gebruikt worden door stuurvrouw An Vannieuwenhuyse en remster Sophie Vercruyssen. De andere slee, die Maximus heet, wordt bemand door Elfje Willemsen en remster Sara Aerts.

  "Er is een klein verschil in stuurgevoel tussen de twee sleeën. Spanky is wat stugger, Maximus wat directer", legt An Vannieuwenhuyse uit. "Maar ondertussen sleeën we er al drie jaar mee, dus we zijn het gewoon."

  In 2014 werd Spanky verkozen tot mooiste slee van de Winterspelen. De hoofdkleur van de slee was toen geel, met tinten rood en zwart, een verwijzing naar de Belgische driekleur. Vandaag kleuren Spanky en Maximus voornamelijk bordeauxrood.

  "Het design vier jaar geleden was zo mooi, dat valt niet meer te evenaren. Maar ik ben wel blij dat het geen exacte kopie is geworden en in combinatie met de pakken is het heel mooi. Ondertussen is Spanky vijf jaar oud en heeft ze wel wat crashes te verduren gekregen. De allermooiste is ze niet meer", lacht Vannieuwenhuyse.

  Enkele foto's: