• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Van Aert zal leergeld betalen, maar niet zoveel als iedereen denkt"

  0 / 0
  Tom Boonen bleef sinds zijn afscheid ver weg van het wielrennen. Op de wielerbeurs Velofollies dook hij toch weer op. Christophe Vandegoor kon hem enkele vragen stellen. Boonen sprak onder meer over zijn overgang naar het "gewone" leven, de wegcarrière van Wout van Aert en de zaken rond Froome en Armstrong.

  Voor het eerst in jaren zat Tom Boonen deze winter niet op de fiets. "Toen de mannen op trainingskamp vertrokken en ik hier in België achterbleef in het slechte weer was het wel zuur. Maar ik mis de koers niet. Ik moet me gewoon aanpassen aan een andere levensstijl."

  "Ik doe nu veel andere dingen en die zijn niet allemaal slechter. Als de lente voor de deur staat, zal ik wel weer wat beginnen te fietsen en dan zal ik ook wel eens in de koers opduiken."

  "Maar ik wil mij nu niet vastpinnen op een ploeg of een fietsenfabrikant. Ik heb geen tijd om vast in dienst te gaan bij pakweg Quick-Step. Daar komen ook verplichtingen bij. Ik heb geen zin om in een bepaalde richting geduwd te worden."

  Boonen is die andere richting al enkele maanden geleden ingeslagen: het autoracen. "Ik heb nood aan nieuwe uitdagingen. Het is makkelijk om als ex-renner in de cocon van de wielrennerij te blijven en dan rustig weg te deemsteren. Maar dat zit niet in mij."

  "Ik denk dat ik nog ver kan komen in de autosport. Ik heb nog marge. Maar in het wielrennen heb je het wel meer in de hand. In de autosport hangt het soms van onnozele dingen af. Je bent nooit zeker."

  Tom Boonen over...

  • ... Wout van Aert: "De gemakkelijkste weg voor hem is om in de cross te blijven, maar dat doet hij niet. Daar heb ik bewondering voor. Het is heel moeilijk om in te schatten hoe goed hij het op de weg zal doen. Na 250 kilometer zakken er veel door het ijs. In het laatste halfuur worden de prijzen uitgedeeld. Hij zal wel wat leergeld betalen, maar niet zoveel als iedereen denkt. Ik denk dat hij wel kan meedraaien tot de finale."
  • ... Chris Froome: "Er waren al langer verdachtmakingen en nu hebben ze de stok gevonden om hem te slaan. Sky wekt die afgunst op. Iedereen zat hier op te wachten. Terwijl het volgens mij eigenlijk iets stoms is. Door die salbutamol heeft hij echt niet de Tour of de Vuelta gewonnen."
  • ... Lance Armstrong naar de Ronde: "Hij maakt deel uit van de geschiedenis van de koers, goed of slecht. Hij is meer gestraft dan anderen die dat ook verdienden. Wellicht vanwege de persoon die hij was. Maar het is niet aan de Ronde om Armstrong te integreren in de koers en hem op een voetstuk te zetten."

  VIDEO: Het volledige interview met Tom Boonen