• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Wijk staat na amper 3,5 maanden al opnieuw buiten bij Roeselare

  Dennis van Wijk was nog geen 4 maanden aan de slag bij Roeselare.

  Roeselare heeft de samenwerking met trainer Dennis van Wijk stopgezet. De Nederlander was er pas sinds eind september aan de slag. De club uit 1B staat 7e in het klassement van de tweede periode en 5e in de algemene stand.

  Van Wijk nam op 28 september het roer over bij Roeselare. De Nederlander, zelf pas aan de kant geschoven door OHL, nam toen over van de ontslagen Arnauld Mercier. Van Wijk tekende een contract tot juni 2019, maar die datum haalt hij dus niet.

  De trainer kon het tij niet keren in 1B. Met nog zes speeldagen op de kalender bengelt Roeselare onderaan de stand in de tweede periode. Bovendien staat het in de algemene stand 5e, daardoor zou de club play-downs moeten spelen.

  De voorbije twee speeldagen pakte Roeselare nog wel 4 op 6, maar het zouden niet alleen de mindere sportieve resultaten zijn die de trainer genekt hebben. Hij zou ook geweigerd hebben een bepaalde Chinese speler op te stellen en dat kon het bestuur niet appreciëren.

  Fred Vanderbiest was de assistent van van Wijk. Of hij overneemt of vertrekt, is nog niet duidelijk.