Ga naar de inhoud

Ook Jamaicaanse bobsleevrouwen naar Olympische Spelen

 di 16 januari 2018 09:22
Jazmine Fenlator en Carrie Russell zijn er volgende maand bij in Zuid-Korea.
30 jaar na het debuut van de bobsleemannen mogen ook de Jamaicaanse vrouwen zich opmaken voor de Olympische Winterspelen. Stuurvrouw Jazmine Fenlator en remsters Carrie Russell en Audra Segree hebben zich gekwalificeerd voor Pyeongchang.

In 1988 namen de Jamaicaanse bobsleemannen voor het eerst deel aan de Olympische Winterspelen. Nu is het tijd voor de Jamaicaanse bobsleevrouwen. Jazmine Fenlator, Carrie Russell en Audra Segree hebben te horen gekregen dat ze naar Zuid-Korea mogen.

Voor Fenlator wordt het de tweede keer. Vier jaar geleden kwam de 32-jarige atlete nog uit voor de Verenigde Staten. Dankzij de roots van haar vader komt ze nu uit voor Jamaica.

Remsters Carrie Russell en Audra Segree komen allebei uit de atletiekwereld. Russell veroverde 5 jaar geleden WK-goud op de 4x100 meter.

Volgende maand springen ze op de Olympische Winterspelen in een bobslee. In Pyeongchang nemen ze het onder anderen op tegen Team Belgium.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.