• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko: "Voetbal kan zó mooi zijn", Mazzu: "Ik zag de toekomstige kampioen"

  Mazzu feliciteert Leko. Voor de match, maar ook al voor de titel?

  Club Brugge haalde in de beker tegen Charleroi misschien wel zijn beste voetbal van het seizoen boven. Dat moesten ook trainers Ivan Leko en Felice Mazzu bekennen. "Maar tegen Antwerp proberen we het nóg beter te doen", blijft Leko veeleisend.

  Leko: "Dit is het voetbal dat we willen spelen"

  "Het voetbal dat we in de eerste helft brachten: dat is het voetbal dat we willen spelen", is Ivan Leko in zijn nopjes. "Snel, veel beweging, veel kansen. En dat tegen de op 1 na beste ploeg van België. Ik ben trots op wat ik vandaag zag."

  "Op stage had ik gezegd dat we in 2018 nog beter wilden doen dan in 2017. Bijvoorbeeld als we het voetbal uit de eerste helft 90 minuten lang kunnen brengen. Maar chapeau als je zo kunt winnen tegen een sterke ploeg. Het goeie veld helpt natuurlijk ook. Als de bal zo snel rolt, dan kan voetbal mooi zijn."

  Leko wil niet dat zijn spelers op hun lauweren gaan rusten. "Vanaf morgen zijn we met ons hoofd weer bij de match tegen Antwerp. Dan proberen we nóg beter te doen."

  Mazzu: "We waren zo slecht, omdat Club zo goed was"

  "Dit Club Brugge is de toekomstige kampioen. Zonder twijfel", zegt Charleroi-coach Felice Mazzu onomwonden. "Ze hebben bewezen waarom ze zo veel voorsprong hebben in de competitie."

  "Wij toonden te veel respect. We dachten alleen maar aan verdedigen. Ik zou hier nog uren kunnen praten over wat er allemaal verkeerd ging. Maar we waren ook zo slecht, omdat Club zo goed was."

  "Het is wel duidelijk dat we nog moeten groeien, dat we nog stappen moeten zetten als we zelf ook willen meedoen voor de prijzen."