• home
 • video
 • pas verschenen

  Comebackkid Kubica wordt reserverijder bij Williams, Sirotkin volgt Massa op

  Robert Kubica maakt zijn rentree in de Formule 1.

  Williams heeft Robert Kubica (33) aangesteld als reserve- en ontwikkelingsrijder van het team voor volgend seizoen. De Pool zal zijn comeback maken in de Formule 1 na een handblessure. De Rus Sergej Sirotkin krijgt het plekje van Massa, die eind vorig seizoen met pensioen ging.

  Robert Kubica maakte in 2006 zijn debuut in de Formule 1 bij het BMW-Sauberteam. De Pool won 2 jaar later zijn eerste Grote Prijs in Canada, maar kon hier nooit een vervolg aan breien.

  Vervolgens maakte hij de overstap naar de rallysport. Kubica geraakte echter zwaargewond aan zijn hand na een ongeluk in de Rally van Andorra. Er werd even gevreesd voor een amputatie, maar na verschillende operaties en een lange revalidatie krijgt de Kubica nu opnieuw een kans in de Formule 1.

  De Pool hoopte op een vast plekje bij Williams, maar moet dus nu tevreden zijn met de functie van reserve- en testrijder bij het team.

  Massa wordt opgevolgd door 22-jarige Rus

  Sergej Sirotkin wordt bij Williams de opvolger van Felipe Massa, die eind vorig seizoen op pensioen ging. Het laatste vrije plaatsje in de Formule 1 is zo opgevuld.

  "Het heeft me heel wat werk gekost om hier te raken, maar ik ben heel gelukkig", reageerde Sirotkin. "Ik wil iedereen bedanken die me heeft geholpen."

  Het team kiest zo vol voor de jeugd want de 22-jarige Sirotkin zal bij Williams een duo vormen met de 19-jarige Lance Stroll.

  "De filosofie van Williams bestond altijd al uit het promoten en ontwikkelen van jong talent", zei teamverantwoordelijke Claire Williams. "Sergej past perfect in ons verhaal."

  Williams maakte het nieuws bekend op Twitter: