• home
 • video
 • pas verschenen

  "Hoop dat flandrien als Van Avermaet 1e bolletjestrui verovert op de Muur"

  Greg Van Avermaet in actie op de Muur tijdens de Ronde vorig jaar.

  Burgemeester van Geraardsbergen Guido De Padt is natuurlijk in de wolken door de Tour-passage over de Muur. "Ik krijg al kippenvel als ik eraan denk hoe onze stad zal bruisen tijdens deze rit", zegt De Padt.

  De Padt: "Een feest van onschatbare waarde"

  In de Tour van 2019 moeten de renners al in de 1e rit de Muur van Geraardsbergen (na 60 km) temmen. "Ik ben de koning te rijk vandaag omdat we bevestiging hebben gekregen dat de Ronde van Frankrijk over de Muur zal gaan", zegt een dolgelukkige Guido De Padt, burgemeester van Geraardsbergen.

  "In 2004 passeerde de Tour al eens door Geraardsbergen, maar de Muur lag toen niet op het parcours. In 2019 wel, en daar zal de eerste bolletjestrui uitgedeeld worden."

  "We hopen dat die eerste bolletjestrui een doel wordt voor onze flandriens, zoals Greg Van Avermaet. Ik krijg nu al kippenvel als ik eraan denk hoe onze stad zal bruisen tijdens deze rit. Voor een kleine stad als Geraardsbergen wordt dat een feest van onschatbare waarde.”

  "We zijn blijven volharden"

  Wat heeft bij Tour-organisator ASO de doorslag gegeven om de Muur op te nemen in het parcours? "Het feit dat we volhard hebben en dynamiek en energie hebben uitgestraald om de passage te krijgen, heeft volgens mij meegespeeld", zegt De Padt (foto).

  "We hebben daarnaast ook een dossier opgesteld over de randactiviteiten die we gaan doen naar aanleiding van de passage."

  "Ook hebben we de nadruk gelegd op de samenwerking tussen de drie grootste wielerlanden. Het is onze bedoeling om daarop verder te bouwen en eventueel met Europese steun publiciteit en promotie te maken. Prudhomme heeft mij laten weten dat zulke dingen zeker geapprecieerd worden."