• home
 • video
 • pas verschenen

  Tour-start in Brussel: passage over de Muur en ploegentijdrit

  De Tour trekt volgend jaar over de Muur van Geraardsbergen.

  0 / 0

  De Tour trekt volgend jaar over de Muur van Geraardsbergen.

  Morgen wordt het parcours voorgesteld van de "Grand Départ" in 2019 in Brussel. In de 1e rit ligt de Muur van Geraardsbergen, daags nadien wacht een ploegentijdrit. Dat weet RTBF.

  1e etappe: sprintersrit over de Muur

  Volgend jaar speelt Brussel gastheer voor de start van de Tour de France. Alle details worden morgen onthuld, maar RTBF heeft al wat parcoursinfo te pakken.

  De eerste etappe (6 juli) is een rit in lijn, die zou starten op het Paleizenplein (vlak voor het Warandepark) en aankomt voor het Kasteel van Laken (foto). Onderweg ligt volgens de info van de RTBF een passage over de Muur van Geraardsbergen.

  Na 180 kilometer door de provincies Vlaams- en Waals-Brabant, Henegouwen en Oost-Vlaanderen zouden de sprinters normaal hun spierballen mogen laten rollen.

  2e etappe: ploegentijdrit van zo'n 50 km

  Daags nadien (7 juli) staat er een ploegentijdrit van zo'n 50 kilometer op het menu, weet de RTBF. Ook dan is de start in Brussel: het Warandepark wordt genoemd. De aankomst ligt aan het Atomium, mooie plaatjes verzekerd.

  Brussel kreeg de Grand Départ van 2019 toegewezen omdat Eddy Merckx dan 50 jaar geleden voor het eerst de Tour de France op zijn naam schreef.