• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ik ben Eddy Casteels, niet Merlijn de Tovenaar"

  0 / 0
  Eddy Casteels (57) debuteerde gisteren bij Leuven Bears met een zeer nipte thuisnederlaag tegen Aalstar (74-75). Casteels combineert zijn job als bondscoach voortaan met zijn functie bij Leuven. "Als ik ergens mijn tanden in zet, dan bijt ik snel door."

  "De batterijen zijn weer opgeladen"

  "Ik ben maar Eddy Casteels, niet Merlijn de Tovenaar", zegt Eddy Casteels aan Sportweekend over zijn aanstelling bij hekkensluiter Leuven. "Mijn spelers komen uit een moeilijke periode. De voorbije dagen was er veel werk om deze jongens op te kikken."

  De laatste club uit de carrière van Casteels was het Nederlandse Leiden, waar hij tot anderhalf jaar geleden aan de slag was. "Ik was op een punt gekomen waar ik voor mezelf moest uitmaken: ofwel ga je met je aangezicht tegen de muur, ofwel neemt je af en toe wat afstand."

  "Ik wou niet ontploffen op 55 jaar. Tijdens de jaarwisseling wou ik mezelf reactiveren. De batterijen zijn weer opgeladen en ik zocht opnieuw een uitdaging."

  "Ik wil in ons project investeren"

  Die uitdaging heeft Eddy Casteels dus gevonden bij Leuven, voor vele waarnemers een verrassende keuze. "Dat stoort me niet. Ik heb in het verleden nog verschrikkelijke momenten meegemaakt, zelfs met het nationale team. En enkele jaren later was er toch iets moois."

  Casteels blijft zijn nieuwe functie combineren met zijn rol als bondscoach van de Belgian Lions. "Ik sta nog altijd klaar om naar het WK van 2019 toe te werken. Dat zou uniek zijn."

  "Bij de Lions weet ik waar ik sta, hier bouw ik iets op. Ik wil in ons project investeren, iets uitbouwen van jong naar oud. Ik denk dat ik al bewezen heb dat als ik ergens mijn tanden in zet, ik snel doorbijt."