• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Op naar twee Belgische bobs op de Spelen: "Opsteker die we nodig hadden"

  Een sterke tweede run bracht Vannieuwenhuyse op plaats 12.

  De Belgische bobsleevrouwen hebben een geslaagde Wereldbekermanche in Altenberg achter de rug. Elfje Willemsen eindigde 6e, An Vannieuwenhuyse 12e. "Er moeten al speciale dingen gebeuren om de kwalificatie te missen", klinkt het.

  "We waren heel onzeker of het in orde zou komen"

  Dankzij haar 6e plaats lijkt er voor Elfje Willemsen geen vuiltje aan de lucht meer, An Vannieuwenhuyse moet nog altijd een beetje rekenen.

  "Er volgt volgende zaterdag nog één WB-manche in Sankt Moritz. Maar met deze goeie wedstrijd ben ik verder uitgelopen op de Roemeense slee, die ik achter mij moet houden", zegt Vannieuwenhuyse aan Sporza.

  "De Roemeense moet volgende week 9 plaatsen beter doen dan ik. Het ziet er momenteel dus vrij goed uit. Er moeten al speciale dingen gebeuren om de kwalificatie te missen. Ik kwam naar hier met een voorsprong van 30 punten op de Roemeense en ik heb die uitgebouwd tot 70 punten. Dit is wat we moesten doen."

  Na een wisselvallig seizoen lijken de Belgische bobsleevrouwen dus net op tijd te groeien. "Dit is de opsteker die we nodig hadden. We waren heel onzeker over waar het aan lag en of het in orde zou komen. Die 6e plaats, dat is de plek waar Elfje hoort te staan. Voor mij zat er meer in. Maar die 12e plaats mocht er ook zijn."

  "Fijn om te zien dat het werk wel beloond zal worden"

  An Vannieuwenhuyse kon net niet naar de Spelen in Sotsji, Peyonchang ligt binnen handbereik. "Ik wil het vel van de beer nog niet verkopen... Maar we staan er heel dichtbij. Na vier jaar hard werken is het fijn om te zien dat het werk deze keer wel beloond zal worden."