• home
 • video
 • pas verschenen

  Brys: "Als we hier nog 10 keer komen spelen, is het 10 keer boel"

  De aftrap moest uitgesteld worden door enkele vuurwerkpijlen.

  0 / 0
  Na de rellen tijdens Lierse-Beerschot Wilrijk wijzen beide partijen met een beschuldigende vinger naar elkaar. "Beerschot moet hier als club toch eens over nadenken", zegt Frédéric Frans, de aanvoerder van Lierse.

  Lierse won een heetgebakerde derby tegen Beerschot Wilrijk met 2-1, maar achteraf waren vooral de relletjes gespreksonderwerp nummer 1.

  "In plaats van te zeggen: het is weer Beerschot, zou ik mij als organisatie eerder afvragen: hoe kunnen we dit voorkomen?", zegt Marc Brys, de coach van de bezoekers.

  "Want wat er na de match gebeurd is, lijkt mij vermijdbaar door de supporterskernen iets meer uit elkaar te plaatsen."

  "Als organisatie heb je ook de verantwoordelijkheid om preventief te werken. Als we hier nog 10 keer komen spelen en er verandert niets, dan is het 10 keer boel."

  Frans: "Probleem lag niet bij fans van Lierse"

  Terwijl ze bij Beerschot Wilrijk de bal in het kamp van Lierse leggen, speelt Frédéric Frans die meteen terug. "Ik zag vooral vuurpijlen uit het vak van Beerschot komen. Dat hoort niet thuis in een stadion."

  "Het is al de 2e keer dit seizoen dat dit gebeurt met de Beerschot-supporters. Die club moet daar toch eens over nadenken."

  "Als aanvoerder heb ik de boel proberen te kalmeren, maar de waarheid is dat die van Lierse heel kalm waren. Ik denk niet dat daar het probleem lag."

  VIDEO: Verslag van de bewogen derby