• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mirallas begint aan een tweede tijdperk bij Olympiakos

  Mirallas heeft het vliegtuig naar Griekenland genomen.

  De Belgische enclave bij Olympiakos wordt nog wat uitgebreid: Kevin Mirallas (30) gaat weer bij de Griekse club aan de slag. Hij wordt tot het einde van het seizoen gehuurd. De Rode Duivel, die op een zijspoor zat bij Everton, voetbalde er al van 2010 tot 2012.

  In de harten van de Griekse fans

  Olympiakos kreeg afgelopen zomer al een stevige Belgische injectie met de komst van Silvio Proto, Bjorn Engels, Guillaume Gillet en Vadis Odjidja. Met Kevin Mirallas haalt de Griekse club een oude bekende terug.

  In het seizoen 2010-2011 werd Mirallas door Saint-Etienne uitgeleend aan Olympiakos. Mirallas ontpopte er zich tot publiekslieveling, werd kampioen en werd door de Grieken definitief overgenomen.

  Zijn tweede seizoen in Griekse loondienst werd al helemaal een succes: Mirallas kroonde zich tot topschutter, veroverde weer de landstitel en werd zelfs verkozen tot voetballer van het jaar in Griekenland.

  Het leverde de winger een transfer op naar de Premier League, maar in zijn 6e seizoen bij Everton kreeg Mirallas nog amper speelminuten. Het is nog niet duidelijk of het om een definitieve transfer gaat.

  Olympiakos stelde gisteren een nieuwe trainer aan

  Olympiakos staat momenteel derde in de Griekse Super League met een achterstand van twee punten op leiders AEK Athene en PAOK Saloniki. Olympiakos heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

  De Griekse topclub stelde vrijdag nog een nieuwe hoofdcoach aan. De Spanjaard Oscar Garcia is de opvolger van interim-coach Takis Lemonis, die in september Besnik Hasi (ex-Anderlecht) afloste.

  Olympiakos op Twitter: "Eindelijk een akkoord met Everton"