Ga naar de inhoud

meest recent

Mo Salah is verkozen tot Afrikaans Speler van het Jaar

 do 4 januari 2018 22:43
Salah ruilde afgelopen zomer AS Roma voor Liverpool.
De Egyptenaar Mo Salah is opnieuw in de prijzen gevallen. Na de titel van Arabisch Speler van het Jaar is hij ook verkozen tot de beste Afrikaanse voetballer. De goalgetter van Liverpool klopte zijn Senegalese ploegmaat Sadio Mané en de Gabonees Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund).

Dat Mo Salah met de hoofdprijs aan de haal gaat, is geen grote verrassing. De Egyptenaar maakte afgelopen zomer de overstap van AS Roma naar Liverpool, waar zijn doelpuntenmachine op volle toeren draait.

Salah vond al 17 keer de weg naar het net in de Premier League, in de Champions League scoorde de 25-jarige Egyptenaar 6 keer in de groepsfase. 

Bovendien ontpopte hij zich tot de held van Egypte door in de beslissende WK-kwalificatiematch een strafschop om te zetten. Op de erelijst van Afrikaans Speler van het Jaar volgt Salah de Algerijn Riyad Mahrez van Leicester op.

FIFA-voorzitter Infantino overhandigde Salah de trofee

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Laatste 10 winnaars
2017Mohamed Salah (Egy)Liverpool
2016Riyad Mahrez (Alg)Leicester
2015Pierre-Emerick Aubameyang (Gab)Borussia Dortmund
2014Yaya Touré (Ivo)Manchester City
2013Yaya Touré (Ivo)Manchester City
2012Yaya Touré (Ivo)Manchester City
2011Yaya Touré (Ivo)Manchester City
2010Samuel Eto'o (Kam)Inter
2009Didier Drogba (Ivo)Chelsea
2008Emmanuel Adebayor (Tog)Arsenal