• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Avermaet: "Het zou vreemd zijn om voor een andere ploeg te rijden"

  Van Avermaet begint aan zijn 8e seizoen bij BMC.

  Het is nog niet zeker dat BMC ook in 2019 in het wielerpeloton te zien zal zijn. Kopman Greg Van Avermaet is niet van plan om snel werk te maken van contractonderhandelingen met eventuele andere ploegen. "Ik hoop in de eerste plaats bij BMC te blijven. Ik voel mij hier goed."

  "Sta open voor nieuwe avonturen, maar hoop dat BMC blijft bestaan"

  De 32-jarige Greg Van Avermaet rijdt al 8 jaar voor BMC en wil naar eigen zeggen niet weg. Maar het is nog niet zeker dat de de Amerikaans-Zwitserse WorldTour-formatie ook in 2019 in het wielerpeloton te zien zal zijn.

  BMC verlengde het sponsorcontract nog niet en een alternatief lijkt er voorlopig ook nog niet. De 24 renners van BMC kunnen op het einde van het seizoen dus vrije renners zijn. Ook Van Avermaet, die naar eigen zeggen voorlopig nog niet echt bezig is met een eventuele contractverlenging of een overgang naar een ander team.

  "Ik kijk op dit moment enkel uit naar de voorjaarsklassiekers. Pas daarna wil ik over mijn contract of een transfer praten", laat de olympische kampioen optekenen in een interview met Cyclingnews. "Ik voel me goed bij BMC en het zou heel jammer zijn mocht deze ploeg verdwijnen uit het peloton."

  "Ik rijd al 8 jaar bij BMC en ben eindelijk één van de leiders en kopmannen van het team geworden. Ik ben trots op dit shirt en het zou vreemd zijn om voor een andere ploeg te rijden in 2019. Ik sta uiteraard open voor nieuwe avonturen, maar ik hoop in de eerste plaats dat BMC een goede opvolger vindt."

  "De frisse lucht zal Roelandts goed doen"

  Van Avermaet krijgt met Jürgen Roelandts (32) een ervaren man naast zich in de voorjaarswedstrijden. Roelandts is de vervanger van Daniel Oss. De Italiaan vertrok naar Bora-Hansgrohe om voor wereldkampioen Peter Sagan te knechten. "Dat is een groot verlies", aldus Van Avermaet.

  "Daniel was een heel goede knecht. Dat bewees hij in Parijs-Roubaix waar hij een leeuwenaandeel in mijn zege heeft gehad. Maar Daniel en Sagan reden nog samen bij Liquigas, zijn goede vrienden en hebben dezelfde manager. Hij kreeg een meerjarig contract aangeboden van Bora en dat kon BMC hem niet bieden."

  "Met Jürgen Roelandts hebben we een goede vervanger in huis gehaald. Ik vond het belangrijk dat we iemand haalden met ervaring. Jürgen kent de parkoersen, hij is een Belg en heeft die ervaring. Hij was dan ook onze topkandidaat. Het was ook goed van hem om weg te komen uit dat systeem van Lotto. De frisse lucht zal hem goed doen."