• home
 • video
 • pas verschenen

  Opvolger van Wilmots bij Ivoorkust kan wel opnieuw rekenen op Yaya Touré

  Yaya Touré krijgt niet veel speelminuten bij Manchester City.

  Yaya Touré wil opnieuw het shirt van de nationale ploeg aantrekken. De verdediger van Manchester City nam in september vorig jaar eigenlijk afscheid, maar nu wil hij wel opnieuw opgeroepen worden. "Ik wil de volgende generatie helpen met mijn ervaring", tweette hij.

  In september vorig jaar besloot Yaya Touré om afscheid te nemen van de nationale ploeg. Daardoor kon Marc Wilmots de verdediger nooit oproepen tijdens zijn periode als bondscoach van Ivoorkust. Wilmots kon het land niet naar het WK in Rusland loodsen en werd aan de kant geschoven.

  Nu wil de verdediger, die bij Manchester City amper speelkansen krijgt, toch opnieuw voor zijn land spelen. "Ik hou van mijn land en ben weer beschikbaar voor de nationale ploeg", maakte hij bekend op Twitter.

  "Ik wil de volgende generatie helpen met mijn ervaring en zorgen dat de Ivorianen opnieuw trots kunnen zijn op de ploeg." Als hij opgeroepen wordt, loopt Yaya Touré zijn oudere broer Kolo Touré tegen het lijf. Die werd in oktober assistent-bondscoach.

  De tweet van Yaya Touré: