• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belg steelt Engelse harten op WK darts met dansjes en in 3 talen

  Dimitri Van den Bergh danst zichzelf de tweede ronde in.

  Het wereldkampioenschap darts is voortreffelijk begonnen voor Dimitri Van den Bergh. De 23-jarige Antwerpenaar, bijnaam "The Dream Maker", won zijn eerste duel en maakte ook indruk naast het bord.

  Dimitri Van den Bergh maakte in de eerste ronde van het PDC-WK gehakt van Stephen Bunting, die in 2014 in de BDO-bond de wereldtitel pakte. Onze landgenoot haalde het met een knap gemiddelde van 104,17 met 3-1 tegen de Engelsman.

  Van den Bergh maakte niet alleen indruk aan het bord, ook ernaast. Zo stelde hij zich tijdens zijn presentatie aan het publiek in het Alexandra Palace van Londen met een aantal schitterende danspasjes voor. Op de tonen van Pharrell Williams' "Happy" kreeg Van den Bergh de toeschouwers op zijn hand.

  "Hij is in vorm. Alles losgooien! Dat zijn van die kleine dingen die nodig zijn om het publiek op je hand te krijgen. Dat publiek zal hij nodig hebben", zei de commentator van Eleven Sports voor het begin van de wedstrijd.

  Heerlijke danspasjes:

  Tweet van dartsjournalist Jay Shaw:

  Interview in het Engels: