• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Pippen na topprestatie tegen Lakers: "James heeft wellicht Jordan gepasseerd"

  LeBron James evenaart Larry Bird met een 59e triple-double.

  In zijn 15e NBA-seizoen en bijna 33 jaar oud lijkt LeBron James in de vorm van zijn leven te zitten. De "King" van Cleveland zette met zijn 59e triple-double de LA Lakers aan de kant: 121-112. Met dat aantal evenaart hij de legendarische Larry Bird. De vergelijkingen met Michael "Air" Jordan komen ook weer boven.

  LeBron James kwam tegen de Lakers tot 25 punten, 12 rebounds en 12 assists. James kwam zo naast Bird op de zesde plaats van triple-doubles aller tijden. Hij eerde de ex-speler van Boston: "Hij was een van de grootste van de geschiedenis. Hij was niet alleen een schutter, maar ook een passeur, een rebounder, een speler die zijn verantwoordelijkheid nam. Met hem vergeleken worden is geniaal." 

  James deed het gisteren niet alleen. Hij kreeg tegen LA de steun van Kevin Love (28 punten, 11 rebounds) en José Calderon (17 punten). De jonge Lakers maakten het de Cavs lastig. Op enkele minuten van het einde stond het 113-108, maar toen gaf James de doorslag met een steal en een dunk en nog een andere korf.

  Bekijk de match van James:

  Luitenant van Jordan vindt James "wellicht" beter

  Bij de kunststukjes van de voorbije weken en maanden is de lof groot. Zo ook van Scottie Pippen, de vroegere luitenant van de legendarische Michael Jordan bij Chicago, die algemeen beschouwd wordt als de beste speler uit de geschiedenis.

  "De cijfers liegen niet. LeBron zal Michael wellicht nooit inhalen wat trofeeën van beste speler betreft, maar qua statistieken is hij daar al", vertelde Pippen op de Amerikaanse tv-zender ESPN.

  "Als je naar alle "stats" kijkt, niet alleen naar de gemaakte punten, maar ook naar de assists en rebounds, dan heeft hij wellicht Jordan gepasseerd."

  King James en Michael "Air" Jordan worden al anderhalf decennium met elkaar vergeleken. De eerste is nog een eindje verwijderd van het palmares van de tweede: met Chicago won Jordan 6 titels in de jaren 90, terwijl James er 3 heeft (2 met Miami, 1 met Cleveland).

  Jordan kreeg ook 5 keer de MVP-trofee, tegenover 4 voor James. En in de NBA-finale was Jordan 6 keer de beste speler, James 3 keer. Na 15 NBA-seizoenen, waarvan 13 bij Chicago, beëindigde Jordan zijn carrière met gemiddeld 30,1 punten, 6,2 rebounds en 5,3 assists per wedstrijd. James draait aan een gemiddelde van 27,2 punten, 7,3 rebounds en 7,1 assists.

  "King James" rijgt wel de records aan elkaar, zoals die van meeste punten in de play-offs, waar hij in mei Jordan voorbijstak. Hij deed mee in 7 NBA-finales, waarvan hij er 4 verloor. Jordan won de 6 finales die hij speelde.