• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Ciman niet geconsulteerd over zijn transfer, dat is misschien gevaarlijk"

  Ciman krijgt de rekening gepresenteerd door zijn nieuwe coach.

  De plotse overgang van Laurent Ciman naar LA is bij de verdediger in het verkeerde keelgat geschoten. "De Belgische verdediger paste niet in het project van de nieuwe coach", klinkt het in Canada.

  Toen Laurent Ciman het nieuws over zijn eigen transfer vernam, stond hij aan de grond genageld. Na drie jaar zit zijn verblijf bij Montréal er noodgedwongen op.

  In januari 2015 kwam Ciman in Canada terecht, omdat de zorg voor autistische kinderen er op hoog niveau staat. Cimans dochter is autistisch.

  "De supporters van Montréal reageren zeer negatief op de transfer van Ciman", zegt Patrick Leduc van de Canadese tv-zender RDS aan de RTBF.

  "De beslissing van de nieuwe trainer Rémi Garde ligt aan de basis van deze overgang. Garde vindt dat de verdediging niet solide genoeg is. Ciman paste niet in zijn plannen. De Franse coach heeft alleen wellicht niet verwacht welke impact deze beslissing zou hebben."

  "Ciman is niet geconsulteerd. In zijn contract stond geen clausule dat hij niet uitgeleend mag worden, dus heeft Montréal het recht om dit te doen. Maar het is misschien wel een gevaarlijk spel."

  "Bovendien kun je je ook vragen stellen bij het systeem dat een Europese speler ineens ontdekt dat hij zonder zijn eigen medeweten van de ene dag op de andere van club moet veranderen."

  "Ciman past niet in nieuw project"

  Toch zou deze uitleenbeurt Ciman wel eens kunnen bevallen, zegt Leduc. "In Los Angeles gaat veel geld rond. Hij komt in een nieuwe club terecht met ambitieuze eigenaren. Ciman zal misschien wel wat tijd nodig hebben om van deze schok te herstellen, maar misschien zal het allemaal beter meevallen dan hij verwacht."

  Rémi Garde zegt dat zijn beslissing puur sportief is. "De club heeft me gevraagd om een nieuw project te lanceren. We willen een nieuw elan. Deze beslissing, net als de beslissingen die nog zullen volgen, kadert in dat project."

  Los Angeles FC-coach Bob Bradley is dan weer in zijn nopjes met de komst van Ciman. "Laurent is een topverdediger die deze ploeg veel zal bijbrengen. Hij is een leider en beschikt over veel ervaring in deze competitie en de Belgische ploeg."

  Tweet van mevrouw Ciman: