• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Red Dragons treden aan in nieuwe Golden European League

  De Red Dragons waren dit jaar wel nog te bewonderen in de hoogste divisie.

  Vanaf volgende seizoen is het Belgische mannenvolleybalteam te bewonderen in de Golden European League. Dat is één niveau onder de ook al nieuwe Nations League (vroeger World League). De Red Dragons speelden dit jaar nog in die World League.

  De Red Dragons, dit jaar nog 4e op het EK Volleybal, treden volgend seizoen aan in de Golden European League. In dat toernooi bevinden zich de hoogst gerangschikte 12 teams op de continentale ranking, met uitzondering van de deelnemers aan de Nations League (de voormalige World League).

  De Red Dragons deden dit jaar nog mee met de World League en maakten daar indruk tegen verschillende toplanden. Nu moeten ze dus (verplicht) een niveau lager gaan spelen. 

  De Belgen komen in poule A, samen met Estland, Slovakije en Zweden. De groepsfase, met thuis- en uitwedstrijden, begint op 20 mei. De Final Four met de 3 poulewinnaars en de beste runner-up vindt plaats op 15 en 16 juni. Het slechtst presterende team tijdens de Golden European League degradeert naar de Silver European League.

  Kwalificeren voor de Nations League

  Uiteindelijk kunnen de Red Dragons wel opnieuw in de Nations League geraken, maar daarvoor moeten ze wel langs de Challenger Cup passeren. De top 2 van de Golden European League vecht onder elkaar uit wie tegen de degradant uit de Nations League mag strijden om dat ene ticket voor de hoogste divisie.

  12 landen zijn automatisch verzekerd van deelname aan de Nations League voor de komende 7 jaar. De 4 overige landen, de "challengers" moeten elk jaar knokken om niet in de Challenger Cup terecht te komen. De Belgische volleybalvrouwen, de Yellow Tigers spelen wél in de Nations League, maar zij zijn als challenger wel niet zeker van een lang verblijf in de hoofdklasse.