• home
 • video
 • pas verschenen

  UR Namen vermijdt schorsing, maar het gevaar is nog niet geweken

  Een eerste ultimatum liep vanmiddag af.

  Union Royale Namen is er op tijd in geslaagd om zijn schulden aan ex-speler Moustapha Fall af te lossen en vermijdt zo een schorsing. Dat bevestigt de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

  De KBVB had de club uit de derde amateurklasse B een ultimatum opgelegd. Indien UR Namen het loon van Fall niet betaalde voor maandagmiddag 12u, volgde een schorsing.

  Zo ver kwam het echter niet, de thuismatch tegen URSL Wezet van komend weekend kan gewoon gespeeld worden. Volgens diverse Waalse media zag ex-doelman Fall af van zijn schuldclaim.

  Het gevaar is echter nog niet helemaal geweken voor het stamnummer 156. Ook ex-speler Jean Mathieu en ex-trainer Pascal Bairamjan zouden nog geld eisen van UR Namen. Ook sportief gaat het de club niet voor de wind. Met 5 punten uit 15 matchen staan de Unionisten op de voorlaatste plaats in de derde amateurklasse B van het ACFF.

  Zelfs al slaagt UR Namen erin het behoud sportief te verzekeren, dan nog zakt de traditieclub via de groene tafel naar de provinciale reeksen. Als ook de sportieve degradatie een feit is, zakt UR Namen meteen twee reeksen door een vonnis van de Controlecommissie van de KBVB.