• home
 • video
 • pas verschenen

  Valentino Rossi klopt Thierry Neuville in Monza

  Valentino Rossi staat op het hoogste schavotje.

  Motorrijder Valentino Rossi heeft voor de zesde keer de Monza Rally Show gewonnen, een showevenement op het circuit van Monza. Thierry Neuville was tweede.

  De Monza Rally is geen echte rally. Op de omloop van Monza wordt een artificieel parcours uitgetekend. Toch maken heel wat deelnemers er een erezaak van om goed te presteren.

  Ook onze landgenoot Thierry Neuville was vande partij. Hij vormde voor de gelegenheid een duo met Andreas Mikkelsen. Neuville pakte zaterdag de leiding, maar Mikkelsen kon de eerste plaats niet vasthouden.

  Motorrijder Valentino Rossi nam in een Ford Fiesta WRC na vier proeven de koppositie over, ondanks een kleine tijdstraf. De 9-voudige wereldkampioen motorrijden bouwde een kleine voorsprong uit en behield die tot aan de finish. Na 9 races hield hij 5,7 seconden over op het duo Neuville-Mikkelsen.