• home
 • video
 • pas verschenen

  Selby zal zijn titel op het UK Championship niet verlengen

  Selby (archief) is de nummer 1 van de wereld.

  Titelverdediger Mark Selby heeft zich niet kunnen plaatsen voor de derde ronde van het UK Championship. De nummer 1 van de wereld verloor van de 23-jarige Schot Scott Donaldson.

  Bij een 0-2-stand voor Selby leek er geen vuiltje aan de lucht. Donaldson knokte zich terug in de wedstrijd en won drie frames na elkaar. De wereldkampioen en nummer 1 van de wereld hing de bordjes nog gelijk op 3-3, maar won daarna geen enkel frame meer.

  "Donaldson speelde heel erg goed", zei Selby na de wedstrijd. "Ik heb niet zoveel verkeerd gedaan. Het lijkt wel of mijn tegenstanders dit seizoen altijd nog iets extra vinden. Als ze tegen mij moeten spelen, gaan ze nog beter presteren."

  Donaldson was vorig seizoen nog halvefinalist op het Welsh Open, maar kende nu een dramatische seizoensstart. Hij won nog geen enkele wedstrijd en kwam met een reeks van tien opeenvolgende nederlagen naar York, waar het UK Championship wordt gespeeld. Aan die slechte reeks is nu een einde gekomen.