• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lionel Messi wint zijn 4e Europese Gouden Schoen. "Ik maak nog elke dag progressie"

  Messi komt zo op gelijke hoogte met Ronaldo, die de award ook 4 keer won.

  De Argentijnse wereldspeler Lionel Messi is opnieuw bekroond met de Europese Gouden Schoen. Hij mocht de prijs voor de 4e keer in ontvangst nemen. In 2010, 2012 en 2013 was hij ook al de beste.

  Met de Europese Gouden Schoen wordt de beste schutter uit de belangrijkste Europese kampioenschappen bekroond. 

  Messi maakte vorig seizoen 37 doelpunten voor Barcelona in La Liga. In het klassement van de Gouden Schoen, waarbij de moeilijkheid van de competities in rekening wordt gebracht, haalde de Argentijn het voor de Nederlander Bas Dost (Sporting Portugal, 34 goals) en de Gabonees Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund, 31 goals).

  Naar eigen zeggen maakt Messi nog elk jaar progressie. "Net zoals ik naast het terrein groei, doe ik dat ook erop. Ik heb vooruitgang geboekt en nieuwe zaken aan mijn spel toegevoegd. Elke dag beleef ik meer en meer plezier", zegt de 30-jarige Argentijn.

  De Uruguayaan Luis Suarez, die de award vorig jaar won, overhandigde de trofee aan zijn ploegmaat. Met 4 Europese Gouden Schoenen komt Messi op gelijke hoogte van zijn eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo. 

  Dit seizoen scoorde Messi al 12 keer in evenveel speeldagen, waarmee hij alweer de topschuttersstand in Spanje aanvoert.