• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Degradatie dreigt voor traditieclub UR Namen door openstaande schulden

  De Naamse traditieclub dreigt te degraderen naar de provinciale reeksen.

  Amateurclub UR Namen zit zwaar in de problemen. De club heeft nog een openstaande schuld die ze dringend moet betalen. Als ze voor 4 december haar schulden niet betaalt aan een ex-speler, dreigt stamnummer 156 te degraderen naar de provinciale reeksen.

  Traditieclub Union Royale Namur moet nog geld aan ex-speler Jean Mathieu. De KBVB heeft zopas laten weten dat de club nog tot maandag 4 december (12u) heeft om de schulden af te lossen.

  Als de club uit de 3e amateurklasse B de deadline niet haalt, verliest ze haar komende competitieduels met forfaitcijfers (5-0 of 0-5). Indien niet betaald wordt voor 14 januari, mag de Naamse amateurclub dit seizoen niet meer in actie komen en is de degradatie naar de provinciale reeksen onafwendbaar.

  Het algemene forfait van UR Namen, een club met een lange geschiedenis, zou grote gevolgen hebben voor de stand in de 3e amateurklasse B van de Franstalige vleugel. Alle resultaten die de club al heeft behaald, zijn dan ongeldig. Dat zou betekenen dat heel wat reeksgenoten 3 punten zouden verliezen.

  Het duel van komend weekend tegen Aischoise kan wel gewoon gespeeld worden.