• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Saudi-Arabië ontslaat bondscoach al na 2 maanden, ondanks 7-2-overwinning

  Saoedi-Arabië won 3 van de 6 oefeninterlands onder Bauza.

  De voetbalbond van Saudi-Arabië heeft de samenwerking met zijn coach Edgardo Bauza stopgezet. Na 6 oefenmatchen had de bond voldoende (eigenlijk onvoldoende) gezien. Bauza zal er nog maar 2 maanden.

  De 59-jarige Edgardo Bauza stond pas sinds midden september aan het roer van het team, nadat de Nederlander Bert van Marwijk Saudi-Arabië had geplaatst voor het WK in Rusland, maar die na een conflict zelf opstapte.

  Bauza moest Saudi-Arabië klaarstomen voor het WK, maar kan na 2 maanden al opkrassen. Adel Izzat, voorzitter van de voetbalbond, verduidelijkte dat het ontslag er is gekomen na een evaluatie van de bondscoach en "mindere resultaten in oefeninterlands".

  Saudi-Arabië won 3 van de 6 oefeninterlands onder Bauza. Het klopte Letland (2-0), Cambodja (7-2) en Laos (4-0). Tegen Slovenië haalde het een scoreloos gelijkspel.  De wedstrijden tegen Bulgarije (0-1) en Portugal (0-3) verloor het.

  De Saudische bond heeft nog geen opvolger voor Bauza.