• home
 • video
 • pas verschenen

  Wiggins debuteert in december al in Britse indoorkampioenschappen roeien

  Wiggins bereidt zich voor op de Olympische Spelen in Tokio.

  Sir Bradley Wiggins heeft het debuut van zijn carrière als roeier aangekondigd. Op 9 december roeit de oud-toprenner voor het eerst in competitie, in 2020 hoopt hij deel te nemen aan de Olympische Spelen in Tokio. "Ik word 7 dagen per week gecoacht", zegt de 37-jarige Brit.

  Zaterdag 9 december wordt de dag van de waarheid voor Bradley Wiggins. Dan neemt hij deel aan het Brits Indoor Kampioenschap roeien in de Londense Velodroom. Dat maakte BBC Sports bekend.

  De 5-voudige olympische kampioen in het wielrennen en Tour de France-winnaar in 2012 nam in december 2016 afscheid van het peloton.

  "Roeien deed ik aanvankelijk alleen maar om fit te blijven, maar mijn resultaten bleken zo goed dat ik het professioneel begon op te nemen", vertelde Wiggins aan de Daily Mail. "Momenteel word ik 7 dagen per week gecoacht.".