• home
 • video
 • pas verschenen

  Maaseik bereikt voor het 17e jaar op een rij de CL-groepsfase

  Maaseik is er straks weer bij als er geloot wordt voor de CL-groepsfase.

  Maaseik heeft in de laatste voorronde van de Champions League volleybal Groningen uitgeschakeld. Het won na de heen- ook de terugmatch. Maaseik had aan 2 gewonnen sets genoeg, maar het werd een droge 3-0: 25-21, 25-17, 25-23.

  Maaseik wilde graag snel zekerheid verwerven over de kwalificatie en deed dat ook. Met 25-21 en 25-17 mocht het feestje beginnen, maar de thuisploeg won - met iets meer moeite - ook nog de overbodige derde set.

  "Misschien waren we even wat euforisch na de tweede set. Daarna zakte het niveau even, maar we hebben ons uiteindelijk nog goed herpakt aan het einde van de derde set", vertelt Maaseik-speler Jolan Cox.

  "Na een moeizame seizoensstart begint het te draaien bij ons. Ik denk dat we heel degelijk volleybal spelen. De Champions League? Dat is nog een stapje hoger qua niveau natuurlijk, maar we hebben niks te verliezen. We zullen wel zien tegen wie we uitkomen. Ik zou wel eens graag tegen een Poolse ploeg spelen, want de sfeer is daar geweldig."