• home
 • video
 • pas verschenen

  Ryan houdt netten schoon, Peru kan niet scoren tegen Nieuw-Zeeland

  Ryan stond tussen de palen bij Australië.

  Er is nog niet gescoord in de heenwedstrijden van de intercontinentale play-offs om een ticket voor het WK. Mathew Ryan hield zijn netten schoon tegen Honduras, maar zijn ploegmaats konden ook niet scoren. Peru kon niet afrekenen met Nieuw-Zeeland.

  Honduras en Australië strijden, maar scoren niet

  Mathew Ryan, ex-doelman van Club Brugge en Racing Genk, stond tussen de palen in het cruciale duel tegen Honduras, maar kreeg weinig werk op te knappen. Alleen in het slot moest hij afrekenen met een poging van Costly.

  Australië creëerde de beste kansen. Het kreeg ook een strafschop na een fout op Bailey Wright, maar de scheidsrechter bedacht zich op het laatste moment en gaf een vrijschop aan Honduras.

  Australië moet nu thuis proberen om het verschil te maken. Het land was op de laatste drie toernooien aanwezig en bereikte in 2006 in Duitsland de achtste finales. Honduras mikt op een vierde deelname.

  Peru kan de klus niet klaren tegen Nieuw-Zeeland

  Op papier is Peru, de nummer 10 op de FIFA-ranglijst, duidelijk sterker dan Nieuw-Zeeland, nummer 122. Ook op het veld waren de Peruvianen dominant in Wellington, maar ze vonden geen openingen in de defensie van de thuisploeg.

  Ze kregen maar twee echte kansen. Doelman Marinovic hield een kopbal van Aldo Corzo uit zijn doel en bracht ook een keer redding na een misverstand in de Nieuw-Zeelandse defensie.

  De terugmatch staat woensdag in Lima op de agenda. Voor Peru zou het de vijfde WK-deelname zijn, maar de laatste keer dat ze erbij waren dateert al van 1982. Nieuw-Zeeland was er al eens bij op een WK in 1982 en 2010.