• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen WK voor Marc Wilmots: Ivoorkust verliest slotmatch tegen Marokko

  Voorlopig geen 6e deelname aan een WK voor Marc Wilmots.

  Ivoorkust zal er niet voor de 4e keer op een rij bij zijn op het WK voetbal. Het ging voor bondscoach Marc Wilmots mis in de cruciale thuismatch tegen Marokko. Nabil Dirar (doelpunt) en Mbark Boussoufa (assist) velden het verdict in Abidjan.

  Ivoorkust lag lange tijd in poleposition in zijn WK-groep, maar na een nederlaag thuis tegen Gabon en een gelijkspel in Mali verloor het zijn koppositie aan Marokko.

  Hierdoor moest Ivoorkust in eigen land winnen van Marokko op de slotspeeldag. In een vrij evenwichtige wedstrijd liep het voor de jongens van Wilmots mis rond het halfuur.

  Eerst dwarrelde een voorzet van Dirar (ex-Club) tot verbazing van doelman Gbohouo en alle andere Ivorianen rechtstreeks in doel, een paar minuten later trapte Benatia een corner van Boussoufa (ex-Gent/Anderlecht) erin.

  Voor Marokko is het de eerste WK-deelname sinds 1998. Ivoorkust debuteerde op een WK in 2006 en was er sindsdien altijd bij. Maar Wilmots slaagde er niet in een 4 op een rij van te maken. Heeft hij nu nog een toekomst in Ivoorkust?

  Wilmots: "Toekomst? Niet verstandig om daar nu al op te antwoorden"

  • Marc Wilmots (bondscoach Ivoorkust): "Iedereen is ontgoocheld. Het was onze droom om weer naar het WK te gaan. Dat was ons doel en dus zijn we net als onze bevolking ontgoocheld. Mijn toekomst? Het is niet verstandig om daar nu al op te antwoorden. Ik heb de voorbije maanden een ploeg proberen te bouwen. De cyclus van enkele anciens eindigt en er zijn nieuwe jongeren. Ik zal deze situatie bespreken met de bondsvoorzitter en dan zien we wel."
  • De overwinning van Marokko werd uitbundig gevierd in het centrum van Brussel. Sommige fans gingen daarbij over de schreef. Aan het beursplein werden de voorbereidingen voor Winterpret vernield en er werd ook een auto in brand gestoken. De politie haalde het waterkanon boven. Meer op vrtnws.be.

  Tunesië blijft Congo voor en mag naar Rusland

  Tunesië is er voor het eerst sinds 2006 nog eens bij op een WK. Een 0-0 tegen Libië volstond voor de kwalificatie. Zuur voor het "Belgisch" getinte Congo (met o.a. Kebano, Mbemba, Kabananga en Bolingi), dat wel won tegen Guinee, maar dat een punt tekort komt om Tunesië nog bij te benen.

  VIDEO: De 2 doelpunten van Marokko

  Relletjes in het centrum van Brussel