• home
 • video
 • pas verschenen

  Massa volk op begrafenis van Weber: bondspreses Suker, Strupar én Cercle-delegatie

  Josip Weber overleed woensdag, vandaag werd hij begraven.

  Twee dagen na zijn dood is Josip Weber onder massale belangstelling ten grave gedragen in zijn geboorte- en woonplaats Slavonski Brod. Ook een delegatie van Cercle Brugge was aanwezig.

  Woensdagochtend bracht het nieuws van Webers overlijden de hele Belgische en Kroatische voetbalwereld. De goedlachse spits, die goals bij de vleet scoorde voor Cercle, Anderlecht en de Rode Duivels, verloor de strijd tegen prostaatkanker een week voor zijn 53e verjaardag.

  Er waren heel wat mensen afgezakt naar de ceremonie op het stadskerkhof van Slavonski Brod om een laatste eer te betuigen aan de oud-voetballer.

  Onder de aanwezige familieleden, vrienden en kennissen waren ook de Kroatische bondsvoorzitter Davor Suker en nog enkele "Belgische" voetballers, zoals Branko Strupar,  Robert Spehar en Branko Karacic.

  Cercle Brugge haalde Weber naar België. Hij speelde er van 1988 tot 1994, in 1992, 1993 en 1994 was hij Belgisch topschutter. Daarna ging hij richting Anderlecht. Een delegatie van Cercle woonde de begrafenis bij, een shirt van Cercle en Anderlecht werd op de kist gelegd.

  Zondag herdenking bij Cercle-Beerschot Wilrijk

  Cercle Brugge richt zondag ook een herdenking in voor zijn oud-spits. Ter gelegenheid van het competitieduel Cercle Brugge-Beerschot Wilrijk om 14.30u zal Weber "op een passende manier" herdacht worden.

  "Net voor de aftrap zal een fotokader het veld worden opgedragen door verschillende ex-ploegmaats en -trainers van Josip. Onder meer Nacer Abdellah, Bert Lamaire, Henk Houwaart, Rudi Verkempinck, Yves Feys, Alex Camerman, Kurt Soenens en Christophe Lauwers tekenen hier en bij het daaropvolgende applausmoment present."

  Cercle Brugge vraagt zijn fans om extra vroeg naar het stadion te komen "om dit moment met de volledige Cercle-familie te kunnen delen".

  Zondag zullen fans ook nog het rouwregister kunnen ondertekenen in een speciaal voorziene rouwhoek in het Fandorp. Dit kan vanaf 13u.

  Tweet van Cercle: