• home
 • video
 • pas verschenen

  Maaseik klopt op de deur van de CL-groepsfase na winst in Groningen

  Het begint stilaan te draaien bij Maaseik.

  Maaseik heeft zijn heenmatch uit de 3e voorronde van de Champions League met 1-3 gewonnen bij Groningen. Zondag kan Maaseik de poort naar de groepsfase openbreken in eigen zaal.

  Met de zege bij Groningen bewijst Maaseik dat het de voorbije weken enorme stappen heeft gezet, na een mislukte start van de competitie. "Qua volleybal was het vandaag niet altijd top, maar we hebben veel lef getoond en een goeie vechtersmentaliteit", zegt coach Joel Banks.

  "In dit soort wedstrijden telt vooral het resultaat. Je zag twee ploegen die graag dat ticket willen voor de groepsfase van de Champions League. Ik ben supertrots op de jongens."

  "We hebben een hoop vertrouwen getankt met de zege tegen Roeselare", zegt Jelte Maan. "Maar we moeten toch nog constanter worden. We laten de tegenstander nog te vaak terugkomen."

  Als Maaseik de groepsfase haalt, is dat voor het 17e jaar op een rij. "En daar heb ik zelf een hoop van meegemaakt", zegt Maan (9 stuks). "Maar laat ons toch maar eerst de match van zondag afwachten."

  Groningen-Maaseik 1-3

  Sets: 19-25, 25-22, 17-25, 22-25