• home
 • video
 • pas verschenen

  Barda (ex-Genk) krijgt hartstilstand op training, maar is bij bewustzijn: "Angst en opluchting"

  Barda speelde tussen 2007 en 2013 voor Genk.

  Ex-Racing Genk-speler Elyaniv Barda heeft dinsdagmiddag een hartstilstand gekregen. De Israëliër zakte ineen tijdens een training bij zijn club Hapoel Beër Sheva. Dat schrijven het Belang van Limburg en verschillende lokale media. De toestand van de spits zou wel stabiel zijn.

  Barda was aan het trainen bij zijn club Hapoel Beër Sheva. Op een bepaald moment kreeg hij de bal op zijn borst en zakte onmiddellijk daarna in elkaar.

  De masseur van de ploeg en een ambulancier die in de buurt waren, waren er snel bij en pasten hartmassage toe. Barda zou ook vier elektrische schokken hebben moeten krijgen om opnieuw bij bewustzijn te komen. Daarop werd hij naar het ziekenhuis gevoerd.

  De toestand van de Israëliër zou intussen stabiel zijn. Fans van de club postten op Twitter een foto die dat lijkt te bevestigen.

  Barda speelde tussen 2007 en 2013 voor Genk. Nadien ging hij opnieuw voor Beër Sheva spelen. Dat is de club waar hij zijn profcarrière begon, hij is er nu aanvoerder.

  Eigenares: "Angst en opluchting"

  "We beleefden angstige momenten vandaag", tweette clubeigenares Alona Barkat. "Het was een grote opluchting toen we hoorden dat alles oké is met Elyaniv."

  "We houden van jou en kijken ernaar uit om je als aanvoerder terug te zien op het veld." Barkat bedankte ook het ziekenhuispersoneel en alle clubmedewerkers.

  Tweets: