• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Movistar wil Sky onttronen in de Tour met "Grote Drie": "Zijn geen rivalen"

  Quintana, Valverde en Landa gaan vol voor een Tour-zege in 2018.

  Bij Movistar zijn ze al volop bezig met het nieuwe wielerseizoen. De Spaanse WorldTour-formatie wil absoluut de Tour winnen en daarvoor is het van plan om Mikel Landa, Nairo Quintana en Alejandro Valverde samen in de strijd te gooien.

  "We zijn geen rivalen, maar wel ploegmakkers"

  Movistar was deze week op stage in Pamplona ter voorbereiding van het nieuwe seizoen. Op een persmoment liet teammanager Eusebio Unzué verstaan dat zijn ploeg op volle sterkte naar de Tour wil trekken. Met Quintana, Landa én Valverde dus.

  "Niets ligt al volledig vast, maar we spelen met het idee om met drie de Tour af te werken. De komende weken zullen we een beslissing nemen, maar om Froome en Sky van de troon te stoten zullen we iets moeten doen."

  "We hebben de voorbije jaren de Giro en de Vuelta gewonnen, maar in de Tour lukte het nog niet. Froome was telkens te sterk. Dit seizoen stak hij er minder bovenuit, vond ik. Volgend jaar willen we de kloof dichten in de Tour."

  De drie renners reageerden zelf kort op de persconferentie. "Het zou leuk zijn om met z'n drieën naar de Tour te gaan. Het is een parcours dat ons op het lijf is geschreven, met die korte bergritten. We zijn geen rivalen, maar wel ploegmakkers."

  Enkele tweets: