• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Manolas pakte bewust geel om WK-play-offs niet te missen, maar wordt toch geschorst

  Manolas pakte bewust geel in de match tegen Cyprus.

  Griekenland kan in zijn eerste play-offwedstrijd tegen Kroatië geen beroep doen op Kostas Manolas. De speler van AS Roma wordt geschorst door de FIFA wegens spelbederf. Hij had in de voorlaatste WK-kwalificatiematch immers bewust geel gepakt om er in de play-offs zo toch te kunnen bijzijn.

  Griekenland werd tweede in de WK-kwalificatiegroep van de Rode Duivels en moet daardoor nog play-offs spelen tegen Kroatië om zo een ticket voor Rusland te bemachtigen.

  De Grieken wisten al een tijdje dat groepswinnaar worden er niet meer inzat en dus pakte Manolas op 7 oktober in de laatste minuut van de interland tegen Cyprus bewust geel. Zo zou hij geschorst zijn voor het laatste groepsduel tegen het zwakke Gibraltar, maar wel opnieuw inzetbaar zijn tijdens de play-offs tegen Kroatië.

  Maar zijn actie draait helemaal verkeerd uit. De FIFA schorst de Griek nu voor spelbederf. Hij zal de heenmatch in Kroatië dus toch moeten missen. Voor de terugmatch van volgende week zondag in Athene is hij wel opnieuw speelgerechtigd.